Poarta aluminiu canate inegale 2

Porti batante

Aceste porti sunt construite in general in 2 canate si se deschid in interior. Sunt cele mai intalnite tipuri de porti. Sensul de deschidere, stanga sau dreapta, este dat de primul canat care se deschide. Limitarile functionale pot aparea atunci cand intalnim obstacole pe directia de deschidere sau se doreste parcarea masinii imediat in spatele portii sau cand terenul are panta ascendenta in spatele portii.

poarta-batanta-300x92

In situatiile in care nu exista suficient loc pentru a separa poarta pietonala de cea auto se poate folosi o poarta batanta cu canaturi asimetrice.

Porti culisante

Principalul avantaj al portilor din aluminiu e ca sunt usoare, astfel ele se pot realiza la dimensiuni foarte mari, fara a exista eforturi mari pentru elementele fixe si motor.

Dezavantajele: datorita culisarii pe sina aflata la nivelul pardoselii curtii, sina trebuie curatata in caz de murdarie cu pamant, zapada sau din cazul inghetului.

poarta-culisanta-300x70

Porti culisante autoportante

Sunt tot porti culisante a caror sina speciala de culisare se afla pe cadrul portii, iar rolele de culisare au pozitii fixe. Avantajele portilor din aluminiu culisante: neavand contact cu solul, nu necesita curatarea caii de rulare. Limitari functionale: necesita in lateralul golului, un spatiu de retragere cel putin egal cu golul + spatiul ocupat de zona de sustinere adica 1,3 *golul.

Leave a Reply