Top 3 materiale utilizate în împrejmuiri

Aluminiul bate fierul și lemnul forjat

Porțile și gardurile din aluminiu sunt cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru împrejmuirea proprietății tale! Am început direct cu o concluzie, dar venim și cu argumentele, există și studii care atestă spusele noastre.

Poți alege dintr-o gamă variată de materiale, popularitate mare au porțile și gardurile din lemn, din fier forjat și cele din aluminiu. Acesta fiind top trei produse populare, lupta argumentelor pro si contra se va duce între acestea. Să vedem, așadar, care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Porti garduri aluminiuPorțile din lemn, dependente de vreme bună

Datorită prețului accesibil, lemnul este încă utilizat la scară largă. În plus, poate fi montat cu ușurință atât de un meșter profesionist, cât și de unul amator, iar costurile implicate pentru această operațiune sunt relativ mici. Deși tentația prețului este mare, trebuie să aruncăm un ochi și la… aspect. Sigur că se pot realiza adevărate opere de artă din lemn, dar un gard simplu, din scândură, nu are valoare estetică ridicată. Dezavantajul major care trebuie luat în considerare este rezistența. Acest material are durabilitate redusă în timp, este afectat de condiții meteo, în special de ploi și de ninsori. Așadar, costurilor reduse de achiziție și montaj li se vor adăuga, pe parcurs, și cele cu întreținerea periodică. Aceste costuri nu sunt deloc de neglijat, trebuie aplicate soluții pentru ignifugare, hidrofugare și protecție împotriva carilor.

gard lemnFier forjat. Mai rezistent ca lemnul, dar întreținere la fel de pretențioasă

Fierul forjat, ca și lemnul, vine cu un preț accesibil. Însă, fierul are o rezistență mai mare și o durată mai lungă de viață. Însă, ca și în cazul lemnului, tentația prețului scăzut de achiziție se năruie când se iau în calcul costurile ulterioare, cele aferente procedurilor de întreținere. Pentru că aceste garduri și porți trebuie vopsite periodic, curățate. Pot apărea pete de rugină și trebuie luate măsuri cât mai repede, măsuri care pot viza fie doar curățarea acestora, fie chiar reperarea sau înlocuirea de către o firmă specializată. Pe lângă rugină, pot apărea și îndoituri. 

gard fier forjatAluminiul: rezistență și eleganță

Din aluminiu poți modela. Aluminiul este un metal care se poate finisa astfel încât rezultatul final să fie deosebit, să atragă atenția prin eleganță și modelele variate. Nu vorbim doar de aspectul estetic, ci și de rezistența în timp, imunitatea la condițiile meteo, la condițiile de mediu nefavorabile, cum ar fi umezeala, razele solare, praful sau dăunătorii, condiții care, am văzut, pot distruge foarte ușor alte tipuri de garduri. 

În plus, este campion și la categoria rezistență mecanică, iar asta îți oferă ție liniștea că proprieteatea este protejată și sigură.

Da, dar prețul este mai mare!

Da, costul inițial este, poate, în funcție de alegere, un pic mai mare față de variantele amintite mai sus. Dar, pe termen lung, ajunge să fie o alegere profitabilă, o investiție cu adevărat bună pentru că nu necesită îngrijiri minuțioase ulterior, nu sunt necesare soluții speciale, proceduri de întreținere costisitoare.

Davos Europe. Aducem campionul la poarta voastră

Ca producător de porți și garduri de aluminiu, oferim produse durabile. Suntem atenți la detalii și ne asigurăm că produsul este personalizat astfel încât să corespundă total exigențelor clientului. Sigur, e în interesul nostru total să furnizăm ce e mai bun, gardurile și porțile sunt cele mai expuse, sunt la vederea privitorilor. Și da, chiar putem să construim astfel încât acest element de împrejmuire să fie un statement. Al siguranței, dar și al eleganței, al modernismului, al unicității.

Vă invităm să vizitați pagina noastră de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile Davos!

Citiți și articolul despre Modele constructive.