Colectia PRISMA

Calitate si un strop de magie

Gandit parca de un iluzionist, modelul Prisma este la limita intre plin si aerisit. Mascheaza de minune orice univers interior pe care il delimiteaza si in acelasi timp lasa aerul sa circule. Si probabil va veti intreba daca este bine sau rau. Este foarte bine in cazul rafalelor puternice, mai ales cand avem porti de mari dimensiuni. Iar sub aspectul vizibilitatii. In plus privirile indiscrete cu greu vor putea distinge franturi de imagini, doar daca privesc sub anumite unghiuri.

MODELE

TIPURI CONSTRUCTIVE

Fiecare curte are formă, dimensiunea și specificul ei. Din acest motiv și porțile Davos pot avea diferite modalități de deschidere.

Poarta Pietonală

Întâlnită în aproape orice curte. Standard echipată cu sistem de închidere manuală și mâner fix la exterior, iar la interior, mobil. Foarte ușor de aplicat yala electromagnetică pentru a putea fi comandată din interfon sau prin sistem de control acces.

pietonala 06_3DArtStudio

Poarta Batantă

Unii le mai numesc și “porți pe balamale”. Sunt în general construite din două canate, pentru a evita eforturi mari pe balamale și spații largi de deschidere. În anumite situații pot fi și într-un canat. Standard sunt pregatite pentru fixarea automatizării. Oferim sistem de închidere manuală, la cerere.

batanta 03_3DArtStudio
tipuri constructive 08_3DArtStudio

Poarta cu canate inegale

Propunem această variantă în situația în care deschiderea este suficientă pentru o poartă batantă, dar insuficient pentru două ansambluri de porți, batantă și pietonală. În situația în care spațiul ne permite, recomandăm poarta pietonală separată, întrucât în cazul unei porți cu dublu rol, pietonal și auto, automatizarea va fi inutil complicată.

Poarta Culisantă

Pretabilă în special deschiderilor largi, culisarea se face pe șina montată sub poartă. Pentru culisare, în lateralul golului, este necesar un spațiu mai mare decât golul. Standard pretabilă automatizarii. Vă oferim sistem de închidere manuală, la cerere.

culisanta 02_3DArtStudio
autoportanta 07_3DArtStudio

Poarta Autoportantă

Pretabilă în special deschiderilor largi și zonelor cu multă zăpadă, pentru că poarta nu are contact cu solul. Pentru culisare, în lateralul golului, este necesar un spațiu considerabil mai mare decât golul. Standard pretabilă automatizării. La cerere oferim sistem de închidere manuală.

Echipare standard

ECHIPARE STANDARD

Fie că ne referim la o poartă pietonală sau batantă ori culisantă, echiparea standard cuprinde toate acele elemente care fac poarta funcțională. În cazul porților care urmează să fie automatizate, elementele de închidere nu sunt necesare, deci nu vor fi prezente. Însă pregătirea pentru automatizare va echipa aceste porți. În continuare am făcut o trecere în revistă a câtorva dintre aceste elemente.

Opritor central

Este elementul care sprijină porțile batante cu două canate în poziția închis. Poate fi un simplu opritor, iar pentru porțile acționate manual poate fi elementul care încuie poarta.

Opritor central
dispozitiv ghidare poarta culisanta

Dispozitiv ghidare poartă culisantă

Porțile culisante pe șină sau autoportante au nevoie să fie susținute în partea superioară. Elementul care culisează pe o șină atașată porții, permite deplasarea menținând verticalitatea.

Mânere standard

Intră ca echipare standard pentru porțile pietonale, care pe lângă mânere, au și broască, cilindru, rozete cilindru. Varianta propusă standard presupune mâner fix la exterior și mobil la interior.

manere standard
opritor poarta culisanta

Opritor poartă culisantă

Pentru o delimitare a cursei în sensul de deschidere se foloseste acest opritor.

Balamale standard

Echipează portile batante și implicit cele pietonale. Sunt făcute dintr-un aliaj foarte rezistent, permit facil reglajul porții și sunt vopsite în culoarea porții.

balamale standard
ansamblu inchidere culisanta

Ansamblu închidere culisantă

Pentru o fixare a porții în poziția închis, se foloseste acest ansamblu. Practic reprezintă un opritor și o rigidizare suplimentară a porții în partea opusă dispozitivului de ghidare.

ACCESORII OPTIONALE

Dotări pentru confort

Home, sweet home. Dar cum ar putea fi dulce fără confort? Stai fără grijă, porțile Davos se pot automatiza. Fie că este vorba de porțile de acces auto, unde avem diverse variante de automatizări, sau de portile pietonale unde deblocarea se poate face cu o yală electromagnetică, avem soluții. Pe lângă acestea se pot adăuga interfoane sau videointerfoane ori diverse dispozitive de control acces.

Cutie poștală

Corespondența, ne-am gândit și la acest aspect. Soluția propusă este o fantă de aluminiu la exterior, iar pe partea opusă se afla cutia al cărei capac se deschide la interior. Ansamblul cutiei poștale se montează de preferință pe un panou de gard fix, dar se poate monta și pe porți.

Davos cutie_postala_3DArtStudio

Automatizare porți batante

Aproape ca nu ne mai imaginăm o poartă de acces auto neautomatizată. Și e normal să fie așa. De aceea porțile sunt pregătite pentru a putea fi automatizate. Vă putem oferi și automatizarea.

Automatizare porti batante
DAVOS automatizare porti culisante

Automatizare porți culisante

Fie că e vorba de poarta culisantă pe șina sau poarta culisantă autoportantă, automatizarea este aceeași.

Stâlpi

Atât porțile cât și panourile de gard pot fi fixate de stâlpi metalici, din oțel, sau din beton. Fixarea celor metalici se face prin îngropare sau cu flanșe. Pot fi și stâlpi de mascare, care ascund practic elementul de rezistență.

DAVOS stalpi
DAVOS amortizor

Amortizor

Este folosit la porțile pietonale și are rolul de închidere. Poate fi integrat în balama doar când poarta e fixată pe stâlp metalic. Pentru stâlpi de dimensiuni mari se folosește varianta aplicată.

Opritor cu blocare porți batante

Delimitează cursa și în același timp fixează poarta batantă în poziția deschis. Folosite în special în cazul porților batante manuale.

DAVOS opritor cu blocare porti batante
DAVOS opritor cu porti batante

Opritor porți batante

Delimitează cursa porților batante în poziția deschis, utile în special în cazul rafalelor de vânt.

DAVOS Elemente de decor

ELEMENTE DECOR

Personalizări

Gama de elemente de decor prezentată ilustrează variante semi-standardizate. În realitate există un spectru mult mai amplu de posibile personalizări.

Decor inox

Variante de personalizare propuse de Davos. Prezentăm în imaginea alaturată trei dintre variantele de decoruri aplicate. În general se aplică la exterior pe porți din Colecția COMPACT.

Mâner tip bară - I 1000

Elegant prin înalțimea sa și prin finisajele perfecte. Este construit din inox satinat, are dimensiunea de 1 m și poate înlocui mânerul exterior standard. Nu deschide independent poarta fiind mâner fix.

DAVOS maner tip bara
DAVOS maner decor

Mâner Decor - L 90

Elegant și ferm. Aceasta este senzația pe care o ai când privești sau atingi acest mâner care are înalțimea egală cu a porții. Varianta standard este anodizată dar poate fi și vopsit. Îl recomandăm pe partea exterioară a porților pietonale, bineînteles ca o variantă fixă de mâner.

Profile anodizate Compact

Chiar și modelele simple pot avea elemente anodizate. În imagine model Vario cu două Profile COMPACT anodizate.

DAVOS profile anodizate compact (2)
DAVOS profile anodizate compact

Profile anodizate Long 61

Daca în cazul Profilelor COMPACT putem personaliza zonele pline, iată că în cazul Long 61 putem personaliza și zonele aerisite. În imagine un detaliu pe profilele anodizate din cadrul unei porți COMPACT – Idea.

PALETA CROMATICA

Culorile Davos

Nu lăsăm nimic la voia întâmplării și suntem hotărâți să vă ajutăm să găsiți cu adevărat soluția care vi se potrivește din toate punctele de vedere. Așadar, vă punem la dispoziție și o gamă de culori suficient de variată încât să puteți armoniza întreg ansamblul.

DAVOS culori

Culorile Standard

Nuanțe atât de iubite încât au devenit „clasice” în universul Davos. Iar aceasta înseamnă că se livrează în cel mai scurt timp posibil și sunt cele mai prietenoase cu bugetul. Culorile Standard sunt vopseluri premium, mate, puțin metalizate și structurate.

Rust - Standard

rust

Anthracite - Standard

anthracite

White Structured Ral 9016 - Standard

ral

Culorile Standard Speciale

Disponibile la cerere pentru cei care își doresc o notă mai personală, doar că pot avea nevoie de puțin timp în plus pentru livrare și costurile sunt ceva mai ridicate. Deși cele mai economice și cu cel mai scurt termen de livrare, Culorile Standard Speciale sunt vopseluri premium, mate, puțin metalizate și structurate.

Greyblue - Standard Special

greyblue

Alicante - Standard Special

alicante

Oasis - Standard Special

oasis

Sand - Standard Special

sand

Green - Standard Special

green

Imitație Lemn

Ceea ce e mai bun din lumea decorurilor clasice, dar și moderne totodată. Cu aspect de lemn și durabilitatea aluminiului, fără întreținere periodică, posibil printr-o tehnologie mai complicată care presupune și o diferență de preț față de vopsirea standard.

Stejar auriu - Imitație Lemn

stejar auriu

Stejar închis - Imitație Lemn

stejar inchis

Nuc - Imitație Lemn

nuc

Orice Culoare

Credem în ideea de produs personalizat încât vă oferim posibilitatea de a alege orice nuanță iubiți. Va fi nevoie de puțină răbdare și de un buget mai generos. Vopsirea se realizează în câmp electrostatic respectând standardul de calitate Qualicoat.

culori rgb
DAVOS tabla perforata

TABLA PERFORATA

Tablă perforată perfectă pentru voi

Pentru că diferitele categorii de profile se pot combina în doar atât de multe feluri, vă puteți personaliza și mai creativ modelul preferat cu table perforate pentru zonele aerisite, table disponibile în mai multe culori și cu diferite forme pentru perforații.

Utilizare

Tabla perforată se poate regăsi la diverse modele precum: Asymetrique, Idea, Magneto, Fluence, Vision sau pentru personalizări diverse. Totodată modelele de perforații pot fi personalizate.

TP Linii

Eleganța se naște din lucruri simple, așa că un model de tablă perforată cu linii drepte s-ar putea să fie exact ce și cât trebuie pentru o notă distinctivă de rafinament.

DAVOS tp linii
DAVOS tp spirala

TP Spirală

Unduitoare și hipnotică, spirala nu poate să nu atragă atenția asupra oricărui design în care apare. În plus, curbele dau o notă ceva mai caldă unui ansamblu ușor rece.

TP Geometric

Perforații cu modele geometrice pentru cei care își doresc ceva mai multă complexitate, dar fără să își încarce artificial și excesiv designul zonei care se dește aerisită.

DAVOS tp geometric
DAVOS tp cercuri

TP Cercuri

Cercurile – formele geometrice ideale, versatile, ușor de integrat în orice sistem și perfecte pentru a îmblânzi liniile drepte și dure ale cadrului format din profile rectilinii.

TP Pătrate mici

Forma în care se unesc cel mai frumos liniile când se intersectează – unghiuri drepte și laturi egale. Patru la număr, echilibrat, pătrat. Pătrate mici – pentru discreție.

DAVOS tp patrate mici
DAVOS tp patrate mari

TP Pătrate mari

Pentru cei care au motive bune să își dorească să se remarce clar și tăios – forme geometrice mari, drepte, cu simetrie perfectă, toate într-o zonă aerisită cu atitudine.